Apel de participare la REFERENDUMUL din 6-7 Octombrie

Peste puțin timp, vom fi chemați la Referendum pentru modificarea unui articol din Constituție. Suntem chemați la vot pentru a schimba cuvintele „căsătoria între soți” cu formularea „căsătoria între un bărbat și o femeie”. Importanța acestei modificări este mult mai mare decât ceea ce pare la prima vedere. Este vorba despre lumea de mâine, despre societatea în care dorim să trăim. Dorim o lume creștină sau o lume păgână? Dorim să fim membri unei societăți fundamentate pe valorile Scripturii, ale cuvintelor lui Dumnezeu care nu se înșeală niciodată sau dorim să facem parte dintr-o societate așezată pe idei, concepții, ideologii care nu au nimic de-a face cu normalitatea așa cum ne-au lăsat-o tatăl, mama și tradițiile noastre străbune? De aceea suntem chemați la vot. Înainte de manifestarea noastră prin participarea la vot, este necesară multă rugăciune, este necesar mult post pentru ca Dumnezeu să ne vină în ajutor. Suntem chemați așadar la vot, noi și cei care au aceeași viziune, aceeași concepție ca și noi. În manifestarea noastră în această perioadă, suntem chemați să arătăm un duh de pace, de înțelegere, de iertare față de cei care au, poate, o altă concepție, o altă viziune, neabandonând în același timp mărturisirea integrală a adevărului în care credem. Dacă vom fi întâmpinați cu injurii sau ofense, să nu răspundem răului cu rău! Să avem în același timp, în gând și în inimă cuvântul Sf. Ap. Petru care zice: „Dacă veți suferi pentru dreptatea voastră, fericiți veți fi”. De aceea, nu vă temeți și nu vă tulburați! Sfințiți-L pe Domnul Hristos în inima voastră și fiți gata a răspunde oricui vă va cere socoteală pentru nădejdea voastră! Așadar Îl rugăm pe Dumnezeu să fie cu noi și rostim cu toții: „Amin. Așa să fie. Vino, Doamne, împreună cu noi!”. (sursa: mmb)

Alte îndemnuri de participare ale ierarhilor B.O.R:

P.S. Ignatie al Hușilor: „Evanghelia ne invită, în lumea aceasta poziţionată greşit din punct de vedere axiologic, al valorilor în care credem, la o asumare mult mai deplină a credinţei pe care noi o mărturisim, cu eleganţă, cu nobleţe, cu multă inteligenţă!

Vă îndemn, ca mărturisire publică de credinţă, să participaţi, pe 7 octombrie, la Referendumul pentru modificarea articolului 48, alineatul 1, din Constituţie.

Este prima dată în istoria ţării când 3 milioane de oameni se gândesc că ar trebui modificat articolul din Constituţie privitor la căsătorie.

Dumnezeu, la 100 de ani de la Unire, ne cere să facem istorie. Şi putem face istorie mărturisind valorile în care credem: Familie, Biserică, Credinţă! Cine lipseşte, înseamnă că împărtăşeşte alte valori.

Avem deci ocazia, pe 7 octombrie, să mărturisim valorile în care credem, cu nobleţe şi cu foarte multă demnitate.”

https://episcopiahusilor.ro/ps-ignatie-marturisirea-credintei-este-iubire-asumata-fata-de-dumnezeu-putem-face-istorie

 

I.P.S. Andrei, Mitropolitul Clujului:

I.P.S. Laurențiu, Mitropolitul Ardealului:

http://basilica.ro/referendumul-pentru-definirea-casatoriei-se-va-organiza-in-6-si-7-octombrie/

P.S. Calinic Botosăneanul: http://ziarullumina.ro/sa-fim-noi-oare-generatia-care-sa-consimta-la-legalizarea-pacatelor-strigatoare-la-cer–137293.html

I.P.S. Ioan, Mitropolitul Banatului: …Comitetul de Inițiativă Cetățenească, susținut de Coaliția pentru Familie și de Platforma civică pentru drepturi și libertăți, împreună, au inițiat procesul de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, în sensul în care ,,Căsătoria trebuie definită drept uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”.  Această dorință este susținută de peste 3 milioane de cetăţeni care au semnat în favoarea acestei cauze.

Cele 3 milioane de semnături vor produce consecinţele dorite,  numai dacă 6 milioane de cetăţeni se vor prezenta la Referendumul din 6 şi 7 octombrie pentru revizuirea Constituţiei și vor vota în apărarea familiei, așa cum a binecuvântat-o Dumnezeu.

Familia este pentru noi un proiect de ţară, pe care nu-l putem abandona.

Familia este o instituţie sacră, un templu sacru, în care nu putem să intrăm fără să privim în ochii părinţilor noştri, mamă şi tată.

Vă îndemnăm, iubiţi credincioşi, să susţineţi activ acest demers şi să daţi curs solicitării  noastre de a participa la referendumul pentru familie!          

       Rămâneți statornici în credința strămoşească, votând ,,Da,  pentru apărarea familiei şi copiilor României!

http://mitropolia-banatului.ro/mesajul-inaltpreasfintitului-parinte-ioan/

 

Știri

Comments are closed.

Înapoi