Mănăstirea Paltin vă invită la prăznuirea Hramului Sf. M.Mc. Pantelimon

sf. pantelimonnichifor cel leprosCu bucurie duhovnicească, Mănăstirea Paltin Petru-Vodă vă invită să participați la prăznuirea hramului mic al mănăstirii, Sf. Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, luni, 27 iulie. În marea sa grijă și iubire de oameni, vrednicul de pomenire, Părintele nostru Justin Pârvu, a ales acest sfânt tămăduitor de boli ca ocrotitor al mănăstirii noastre, ca una ce adăpostește un așezământ filantropic, destinat îngrijirii bătrânilor neajutorați și copiilor orfani.

În aceste zile, greu încercate de boli și neputințe, avem nevoie mai mult ca oricând de ajutorul cald și neîndoielnic al sfinților pe care Dumnezeu i-a răsplătit cu darul tămăduirilor, pentru a împărți vindecări și bucurii duhovnicești poporului Său cel îndurerat, care aleargă cu osârdie la mijlocirea lor cea sfântă.

Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfințitul Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În acest an ne-a învrednicit bunul Dumnezeu să mai avem un invitat de mare cinste, sfânt, tămăduitor și iubitor de oameni – Sfântul Nichifor Leprosul, ale cărui sfinte moaște au ajuns în mănăstirea noastră, prin darul și mărinimia Monahului Simon Aghioritul, ucenic al Sfântului Nichifor.

Astfel, pelerinii vor avea prilejul să se închine moaștelor celor doi mari sfinți tămăduitori: Sf. Mare Mc. Pantelimon și Sf. Nichifor cel lepros, ale căror tămăduiri minunate s-au vestit în toată lumea.

Slujba va începe la ora 7.00 dimineața, cu săvârșirea Sfântului Maslu, urmând Ceasurile, Acatistul Sf. Pantelimon și Sf. Liturghie (în jurul orei 9.00).

Cu rugăciunile și mijlocirea Sfinților tămăduitori, Pantelimon și Nichifor, nădăjduim să prăznuim duhovnicește împreună, învrednicindu-ne de darurile minunate ale Sfinților lui Dumnezeu. Amin! 

 Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

Știri

Comments are closed.

Înapoi