SFINȚIREA CLOPOTULUI PĂRINTELUI JUSTIN LA MĂNĂSTIREA PALTIN

Clopotul Părintelui Justin și al Sfinților închisorilor

clopotul parintelui Justin

Duminică 11 septembrie, la mănăstirea Paltin Petru-Vodă se va sfinți Clopotul Părintelui Justin și al martirilor din temnițele comuniste, realizat prin osteneala credincioșilor iubitori ai sfinților închisorilor și prieteni ai mănăstirii noastre, ctitorie a vrednicului de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu.

Clopotul este de o frumusețe artistică deosebită, realizat în celebrele ateliere „Litex” din Moscova și ilustrează inscripții cu chipurile Părintelui Justin, Sfinților Martiri din temnițele comuniste, ocrotiți de acoperământul Maicii Domnului, Sf. Arhanghel Mihail și Sf. Ioan Teologul, toți mari mijlocitori ai noștri înaintea Iubitorului de oameni Dumnezeu.

Pe această cale mulțumim tuturor celor ce au contribuit și s-au ostenit în realizarea acestui clopot. Mari au fost ispitele dar mai mari inimile voastre, ale celor ce ați nădăjduit că Dumnezeu poate să plinească cele cu neputință de plinit la oameni și care ați dorit cu tot dinadinsul ca glasul clopotului Părintelui Justin să înalțe rugăciunile noastre la ceruri.

Nu în ultimul rând, mulțumim Părintelui Lavrentie care s-a ocupat de realizarea acestui proiect și care, cu binecuvântarea Părintelui Justin, a învățat să cânte îngerește la clopote, armonizând, prin darul lui Dumnezeu sunetele clopotelor, ca niște trâmbițe de îngeri.

Domnul să vă binecuvinteze și să vă asculte toate rugăciunile și  cererile cele de folos!

Sfințirea va avea loc duminică 11 septembrie, după Sf. Liturghie, în jurul orei 12.00.

Vă așteptăm cu bucurie!

Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

Știri

Comments are closed.

Înapoi