Mănăstirea de maici Paltin – Petru Vodă îşi serbează hramul: „Adormirea Maicii Domnului”

Adormirea Maicii Domnului VatopeduMănăstirea de maici Paltin – Petru Vodă, ctitorie a Părintelui Justin Pârvu, îşi serbează hramul: „Adormirea Maicii Domnului”.
Îmbrăcată în straie de sărbătoare, mănăstirea îşi aşteaptă pelerinii pentru a prăznui împreună, în laude şi în cântări duhovniceşti,  mutarea cu trupul la cer a Preasfintei de Dumnezeu Născătoare şi pururea Fecioarei Maria.
Sfânta Liturghie va fi oficiată joi, 15 august, de către Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. De asemenea se va oficia slujba de sfinţire a unei Troiţe închinate memoriei Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu, ctitor al acestei mănăstiri care adăposteşte peste 150 de maici, un orfelinat pentru copii şi azil de bătrâne.
Totodată pelerinii mai pot vizita şi chilia memorială a Părintelui Justin, unde a vieţuit ultimii 3 ani din viaţă şi unde şi-a dat obştescul sfârşit. Detalii aici.

„Veniţi cu toţii să împodobim şi să prăznuim duhovniceşte pe vasul cel de aur care, în loc de mană a purtat pe Mielul lui Dumnezeu, pe crinul cel sfânt şi floarea fecioriei, vrednica Născătoare de Dumnezeu cea fără prihană”

Sf. Maxim Mărturisitorul

Știri

Comments are closed.

Înapoi